Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Sokolac: Bolji uslovi za pacijente na akutnom ženskom odjeljenju

Izvor: Srna

Pacijenti na akutnom ženskom odjeljenju Specijalne bolnice za psihijatriju na Sokocu preseljeni su u objekat u kojem imaju bolje uslove, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora u ovoj zdravstvenoj ustanovi Dragan Bulajić.

Bulajić je naveo da je to urađeno zahvaljujući Vladi Republike Srpske koja je izdvojila 57.000 KM za rekonstrukciju i adaptaciju tog odjeljenja.

„Tenderska procedura je sprovedena, radovi završeni i pacijenti su nedavno preseljeni u objekat u kojem su kvalitetniji uslovi za njihov boravak i za rad zaposlenih“, istakao je Bulajić i dodao da je kapacitet ovog odjeljenja nedavno proširen za tri ležaja.

On je zahvalio Vladi, koja je i krajem prošle godine izdvojila 94.000 KM za rekonstrukciju muškog akutnog odjeljenja, gdje je, takođe, broj ležajeva za pacijente povećan za tri.

Javna ustanova Specijalna bolnica za psihijatriju osnovana je 1958. godine u Podromaniji kod Sokoca i bavi se liječenjem, rehabilitacijom, resocijalizacijom pacijenata sa akutnom i hroničnom patologijom.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com