Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Sa najstarije lučne brane na Balkanu – jezera Klinje skakaće više od 25 takmičara

Izvor: Glas Srpske/ Miloš Vasiljević

Puno je događaja koji plijene pažnju u okviru manifestacije “Kulturno sportsko ljeto – Gacko 2023“, a jedan od najinteresantnijih su skokovi sa najstarije lučne brane na Balkanu – jezera Klinje, koji je na rasporedu u subotu od 15 časova.

“Kulturno sportski centar” (KSC) Gacko po treći put organizuje najatraktivniji sportski događaj “Skokovi sa brane na jezeru Klinje”.

Milan Gutović iz KSC-a rekao je za “Glas Srpske” da je sve spremno i da svi sa nestrpeljenjem čekaju početak takmičenja.

– Imamo prijavljenih više od 25 takmičara, što potvrđuje činjenicu da ova manifestacija prelazi u tradiciju. Uz domaće, tu su i nama dragi gosti iz zemlje i regiona – rekao je Gutović.

Dodao je da je predviđeno takmičenje u dvije kategorije, skokove sa brane na glavu i na noge za šta su obezbijeđene i vrijedne nagrade. Prema njegovim riječima, ove godine pripremili su i inovacije.


– Biće organozivana Radionica skokova za mlade i perspektivne skakače vođena od strane profesionalnih skakača. Kao specijalni gost u egzibicionom dijelu nastupiće djevojka iz SAD, profesionalna skakačica Laura Rouz Daufenbah. Biće organizovani skokovi za djecu do 14 godina a svi skakači dobiće na poklon medalju za učešće – rekao je Gutović.

Promoter skokova i predsjednik sudijskog žirija je Danko Dangubić, dok će se bezbjednosti učesnika brinuti Spasilačka jedinica “Volf” iz Foče.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com