Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Počeo košarkaški kamp “Grave tri poena”

Izvor: Srna

Na Jahorini je danas počeo Međunarodni 22. Košarkaški kamp “Grave tri poena” koji će do kraja avgusta okupiti 450 mladih košarkaša iz zemlje i regiona.

Jedan od organizatora kampa Bogdan Stanojević rekao je da je danas počela prva smjena na kampu koja je okupila više od 130 dječaka i djevojčica od šest do 16 godina i više od 20 trenera.

On je istakao da je ponosan što kamp traje godinama i što su jedini projekat takvog vida koji okuplja djecu u BiH.

Stanojević je zahvalio svima koji su doprinijeli da se kamp uspješno godinama održava, te dodao da su dobili obećanje da je u planu izgradnja sportske dvorane koja bi im poboljšala uslove rada kada je riječ o vremenskim neprilikama.

Promoter kampa košarkaš Đorđe Gagić istakao je da treću godinu učestvuje na kampu, te dodao da su ovakvi kampovi idealni za usvajanje novih znanja.

“Na kamp dolaze sjajna i vrijedna djeca koja žele da nauče i oni iz godine u godinu napreduju. Tu su i treneri, ljekari, sve je na nivou, a košarkaški kamp je značajan za djecu kako bi rasla i razvijala se”, istakao je Gagić, koji je u svojoj karijeri prošao kroz reprezentativne kampove u kategoriji pionira, kadeta, juniora.

Trener košarkaškog kluba iz Drvara Luka Batinica rekao je da devet godina učestvuju na kampu, te da je poveo 40 mališana koji uvijek sa Jahorine ponesu najljepše uspomene.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić izjavio je novinarima da je Gradska uprava nastavila tradiciju pružanja podrške za održavanje ovog ali i sličnih kampova, dodajući da se ovim kampom pokazuje da nije razvijen samo zimski turizam na Jahorini, nego i sportski.

“Košarkaški kamp uspješno traje godinama i do sada je okupio 12.500 djece, što pokazuje da ono što dugo traje, to i vrijedi”, poručio je Ćosić, te zahvalio organizatorima koji pokazuju da se kamp može organizovati ne samo na nivou Republike Srpske, nego da mogu dočekati djecu iz cijelog svijeta.

Direktor Olimpijskog centra “Jahorina” Dejan Ljevnaić rekao je da ovaj centar podržava kamp i slične projekte koji promovišu zdravlje, sport i boravak u prirodi, te dodao da su postali društveno-odgovorna firma.

Vlasnik hotela “Vučko” na Jahorini Aleksandar Prović zadovoljan je što kamp traje 22. godine jer Jahorina pruža uslove za pripremu, ne samo sportskih kampova, nego i pripremu ozbiljnih sportskih ekipa.

Međunarodni košarkaški kamp “Grave tri poena”, koji se organizuje od 2002. godine, okupio je do sada više od 12.500 djece iz cijelog svijeta.

Na kampu su do sada učestvovali promoteri kao što su Filip Petrušev, Saša Danilović, Vlade Divac, Žarko Paspalj, Mića Berić i mnogi drugi.

Kamp, čiji je organizator Košarkaški klub “Partizan TS” Banjaluka, održava se na terenima aparthotela “Vučko” na Jahorini.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com