Sat. Sep 30, 2023
ћирилица /latinica

Poskupio javni prevoz u Sarajevu

Foto: Vlada Kantona Sarajevo

Izvor: Nezavisne novine

Sarajlije će od danas plaćati skuplje karte za javni gradski saobraćaj koji u Sarajevu obavljaju GRAS i Centrotrans.

Resorni kantonalni ministar Adnan Šteta juče je na konferenciji o 100 dana Vlade ovog kantona rekao da ovo nije poskupljenje i da realna cijena karte je daleko skuplja nego što građani plaćaju odnosno da će Vlada nastaviti subvencionisati cijenu pojedinačne karte.

Za Štetu nema razmišljanja, građani su i pored poskupljena na dobitku jer, kako tvrdi, imaju najjeftiniji gradski prevoz.

“S ponosom mogu reći da je Sarajevo najjeftiniji grad u BiH, u ovom dijelu Evrope po pitanju cijene koštanja javnog prevoza. Kada je riječ o pojedinačnim kartama ne radi se o klasičnom poskupljenju. U junu prošle godine nadležna Komisija je detektovala da cijena jedne karte treba biti 2,4 KM. Mi smo tada rekli ne može da poskupi javni prevoz, čak smo našli sredstva za subvencije i oborili smo cijenu sa 1,6 na 1,4 KM odnosno sa 1,8 jer je toliko koštala u vozilu. Ona se vraća na 1,8 KM i ona ne košta 2,4”, rekao je Šteta.

Podsjećamo, Šteta i direktor Centrotransa i GRAS-a skoro su održali sastanak na kojem je dogovoreno da radnički kupovini vrijede u oba prevoznika, prenosi N1.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com