Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /latinica

Planirati putovanje rano ujutro ili kasno popodne

Izvor: Srna

Većina puteva u Republici Srpskoj i Federaciji BiH jutros je prohodna, a zbog visoke dnevne temperature iz Auto-moto saveza Republike Srpske apeluju da vozači putovanja planiraju u ranim jutranjim ili kasnim poslijepodnevnim časovima, da tokom dužih putovanja prave češće pauze, i izbjegavaju rizičnih preticanja.

Na dionici magistralnog puta Han Pijesak jedan – Han Pijesak dva i dionici Han Pijesak dva – Sokolac u toku su radovi i potrebno prilagoditi brzinu kretanja vozila i obratiti pažnju na privremenu saobraćajnu signalizaciju.

Na dionici regionalnog puta Rača – Vršani izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja, radi regulisanja ulaza i izlaza vozila gradilišta, koja su angažovana na izgradnji dionice auto-puta Rača – Bijeljina.

Radovi su u toku na auto-putu Gradiška – Banjaluka, gdje je na odmaralištu Lužani zapad u toku izgradnja poslovnog objekta, zatim na putnim pravcima Gradiška – Nova Topola – Klašnice, zatim Crkvina – granica Republika Srpska/FBiH Ledenice, u Prijedoru u Ulici kralja Aleksandra Prijedoru na putu prema Kozarskoj Dubici, te na dionicama Lamovita – Ivanjska i Stari Ugljevik – Glavičice u rejonu Glinja.

Usporeno se zbog radova vozi i na putnim pravcima Bijeljina – Šepak u mjestu Pilica, Vlasenica – Sokolac na Han Pijesku, Žegulja – Ljubinje /dionica Podvrsnik – Ljubinje/, Brod na Drini /Foča/ – Hum /Šćepan Polje/, na području Doboja gdje je u toku izgradnja auto-puta od petlje Johovac do Vukosavlja, zatim Foča – Goražde u mjestu Filipovići, kao i na dijelu puta Rogolji – Baraći.

Na dionici regionalnog puta Razboj – Rudanka, na prevoju Ljeskove vode, zbog sanacije klizišta saobraćaj je potpuno obustavljen.

Teretna vozila se preusmjeravaju na Jelah, a putnička na alternativne pravce Razboj – Gornja Vijaka – Derventa – Doboj i Razboj – Tedin Han – Doboj.

Klizišta usporavaju saobraćaj na putnim pravcima Gradiška – Kozarska Dubica, na ulazu u Orahovu, Dobro Polje – Miljevina i Ukrina – Gornja Vijaka.

U FBiH je zbog radova na mostu Gorica, za saobraćaj zatvorena lijeva cijev tunela 1. mart na dionici auto-puta Zenica – Sarajevo, a vozila saobraćaju dvosmjerno kroz desnu tunelsku cijev.

Zbog radova na dionici magistralnog puta Bihać – Kamenica saobraćaj se obustavlja od 7.00 do 17.00 časova. Alternativni pravac je Bihać – Vrkašić – Kamenica – Izačić.

Sporije zbog radova tokom dana saobraćaj se odvija na magistralnim putevima Vitez – Travnik /Nova Bila/, Kiseljak – Busovača, Čitluk – Ljubuški, Livno – Šuica i Ripač – Dubovsko, kao i na ulazu u Bugojno, te na ulazu u Hadžiće sa magistralnog puta.

Na dionici regionalnog puta od mjesta Ravno prema magistralnom putu Ljubinje – Trebinje saobraćaj je obustavljen i preusmjeren na alternativne pravce.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com