Fri. May 24, 2024
ћирилица /latinica

Planinari „Glasinca“ slave 14. rođendan

Izvor: Filter

Planinarsko društvo “Glasinac” brojnim aktivnostima obilježiće 14. rođendan društva .

U petak, 28. jula, u amfiteatru pored planinarskog doma “Crvene stijene” od 19.00 časova biće izvedena komična monodrama “Tezga kao život” ili “Sve je na prodaju”.

U subotu, 29. jula, biće promovisana knjiga pripovijetki i priča “Pismo”, autora Milanka Borovčanina Romsoka. O knjizi će govoriti književnici Milenko Jevđević, Nedeljko Babić, Milad Obrenović i Slobodan Ristović. Promocija će biti održana u planinarskom domu “Crvene stijene” sa početkom u 18.00 časova.

Od 29 do 30. jula biće organizovano kampovanje sa noćenjem na Romaniji, na jednoj od atraktivnih lokacija u srcu planine.

Iz PD “Glasinac” pozivaju sve planinare, ljubitelje prirode i ostale zaintresovane građane, da masovnim okupljanjem na Romaniji predstojećeg vikenda podrže njihove rođendanske aktivnosti.

Planinarsko društvo „Glasinac“ Sokolac osnovano je 29.7.2009. godine. Društvo je nastalo kao produkt želje nekolicine ljudi sa ranijim planinarskim iskustvom da ovaj vid rekreacije i aktivnosti promovišu u matičnoj opštini.

Planinari, članovi „Glasinca“ godinama unazad se trude da predstave sve mogućnosti za izazovne, adrenalinske, ugodne šetnje i boravak na planini Romaniji. Osim Via ferata “Sokolov put”, sadržaja koji je u turističkom smislu probudio planinu Romaniju i postao temelj budućeg razvoja ovog velikog turističkog potencijala, u ponudi za ljubitelje prirode je i biciklizam te adrenalinski park za djecu u ljetnjem periodu.

Planinarski dom “Crvene stijene” nalazi se na nadmorskoj visini od 1.365 metara i od njega vode uređene planinarske staze, za 20 minuta hoda se stiže na najatraktivniji vidikovac na Romaniji, Crvene Stijene, a do najvišeg vrha Romanije Veliki Lupoglav stiže se za tri časa hoda.

Planinarski dom otvoren je 2019. godine i trenutno je u funkciji za dnevne boravke i posluženja za grupe izletnika, planinara, zaljubljenika u prirodu.

Do kraja godine očekuje se zavšetak unutrašnjih građevinskih radova na prvom spratu i potkrovlju, a s ciljem da se u ponudi nađu adekvatni smještajni kapaciteti za 30 korisnika.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com