Sun. Jun 23, 2024
ћирилица /latinica

Pehar ide na Pale, basket u parku dobio novu energiju

Izvor: sport-east.com

Ni kiša, zbog koje se iz parka moralo preći u dvoranu, nije pokvarila utisak o dvodnevnom programu turnira u uličnom basketu 3×3 Istočno Novo Sarajevo.

Festivalska atmosfera i kvalitetni mečevi, uz hiperaktivne organizatore iz Kluba 3×3 Istočno Novo Sarajevo, garant su da će ova manifestacija postati pravo ljetno osvježenje u našem gradu.

Pobjednik ovogodišnjeg turnira je ekipa Pale 3×3 koja je u finalu bila bolja od „stare garde” iz ekipe Pale City. No, uzbuđenja i dobrog basketa je bilo i ranije.

Dok oblaci nisu prekrili teren u parku Gavrilo Princip, mogli smo uživati u revijalnom meču veterana. Mnogo poznatih lica ponudilo nam je čitavu lepezu poteza koji su ih nekada krasili, efektnih završnica i šuteva iza linije, a bilo je tu i proklizavanja koje ćemo pripisati profi basket podlozi na kojoj se prvi put igralo.

Finale u ženskoj kategoriji i meč između Igmana i Busovače impuls je koji će zasigurno postaći djevojke da naredne godine u većem broju učestvuju na turniru. Igman je osvajač trofeja za 2023. godinu, biće zapisano da su pobjednički sastav činile Marijana Šehovac, Ina Popović i Ester Kofler.

Foto: Vasilije Marković

Polufinalni mečevi u muškoj kategoriji odigrani su u novoj sportskoj dvorani zbog pljuska koji je ipak prekinuo nadmetanje na otvorenom. Dva izuzetno zanimljiva meča, prepuna rezultatskog uzbuđenja i preokreta, te hičkokovskih završnica.

Prvi polufinalni duel između Pale City i P&S Ranch bio je sudar titana, Kovača i Perovića, a njihovu borbu pod obručom su iskoristili Rističević i Šurbat te Paljanima obezbjedili prolaz u finale 21:18.

Meč Pale – Prnjavor bio je finale prije finala! Sjajan basket, ekipe u egalu pa se moralo ići u produžetak. Na jednoj strani neumorni Stanković koji je, i pored mnogo potrošenih lopti, pronalazio put do koša, protiv dvojice Gutalja, Rebića i Kusmuka koji su ipak imali tvrđe živce i zakazali borbu za pehar 21:20.

Finale je prošlo u nešto slabijem ritmu, a mladost je trijumfovala nad iskustvom 21:10.

MVP turnira je Rajko Gutalj iz pobjedničke ekipe.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com