Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

Odbojkašice Srbije od danas na pripremama na Palama

Izvor: Srna

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije boraviće na Palama od danas do 28. jula, gdje će obaviti bazični dio priprema za ovogodišnje Evropsko prvenstvo i kvalifikacije za Olimpijske igre 2024. godine.


Selektor ženske seniorske reprezentacije Srbije Đovani Gvideti pozvao je na pripreme 17 igračica.

Na spisku su tehničari Maja Ognjenović, Bojana Drča i Ana Jakšić, korektori Tijana Bošković i Ana Bjelica, libera Teodora Pušić i Aleksandra Jegdić.

Blokeri su Jovana Stevanović, Mina Popović, Maja Aleksić i Hena Kurtagić, dok će primači biti Bjanka Buša, Sara Lozo, Katarina Lazović, Aleksandra Uzelac, Mina Mijatović i Jovana Cvetković.

Evropsko prvenstvo biće održano od 15. avgusta do 3. septembra, a utakmice će biti igrane u Belgiji, Njemačkoj, Italiji i Estoniji.

Odbojkašice Srbije igraće u A grupi u Gentu sa Belgijom, Slovenijom, Poljskom, Ukrajinom i Mađarskom.

Kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre 2024. godine biće održan od 16. do 24. septembra u Kini.

Odbojkašice Srbije igraće u grupi A sa Kinom, Dominikanskom Republikom, Holandijom, Kanadom, Češkom, Meksikom i Ukrajinom.

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije, koja je akutelni prvak svijeta, vicešamion Evrope i nosilac bronzane medalje sa Olimpijskih igara 2021. godine, četvri put dolazi na pripreme na Pale.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com