Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Nesvakidašnja manifestacija u Rogatici: Flomasteri i kistovi u humanoj misiji

Izvor: Glas Srpske/ S.M.

Mališani u rogatičkom naselju Rudo flomasterima, kistovima i papirom pokazali su znanje i vještine, a sve sa namjerom da se pomogne djevojčici Mariji sa smetnjama u razvoju, čija je mlađa sestra Sofija Ristović bila “kapiten” cijele radionice i kasnije “urednik” izložbe.


Među njima su tri sestre Radojević Dunja, Ana i Sara, koja je kao najmlađa učesnica ove humanitarne manifestacije priložila dva slikana krompira, kojima su se oduševili svi prisutni i komšije iz kraja.

Na radionici su bile i bliznakinje Milica i Danica Vidaković, Violeta Mitrović i njene gošće iz Kravice kod Bratunca, Teodora i Milovan Ninković, koji su se pored crtanja i slikanja nadmetali u nadsmijavanju i kružnoj trci na biciklima i rolšuama.

– Za pobjednike su proglašeni svi, čak i dvije mace koje su se tu zatekle – kazuje Slobodan Ristović, pjesnik i književnik koji je rođen u Čajetini, a posljednjih godina živi i stvara u Rogatici.

Za ovu nesvakidašnju manifestaciju, u posebno uređenoj prostoriji u porodičnoj kući Ždrnja – Ristović slikarka Gordana Zaklan iz Novog Sada poslala je šest akvarela, Hadži Branko Nikitović iz Višegrada dvije svoje slike, Duško Milošević jednu, a Dragan Tasić dvije. Ovu simpatičnu galeriju svojim radovima pomogli su i ukrasili i slikari Mišo Vemić, Dragan Bartula, Đorđe Stanić, Ljubivoj Jovanović, Milenko Pavlović, Momčilo Macanović, Janko Laco, Dragoljub Trindić, Miodrag Nadlački, Slobodan Stanić Džingi i drugi dobročinitelji s namjerom da se sve poklonjeno upotrijebi u humanitarne svrhe i da maloj Mariji bude bolje.

– Ovaj jedinstven likovni dan završen je uz svirku i dječiju pjesmu, grickalice, sokove i po koji slatki kolač, pa su se njegovi učesnici rastali teškog srca i zlatnih osmijeha – reče na kraju Slobodan Ristović.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com