Tue. Jul 16, 2024
ћирилица /latinica

Na “Kvizu iz bloka” prikupljeno 1.315 KM

Izvor: Srna

Na prvom humanitarnom “Kvizu iz bloka” prikupljeno je 1.315 KM namijenjenih za pomoć srpskim višečlanim porodicama na Kosovu i Metohiji u okviru vidovdanske akcije Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

– Na kvizu je sinoć učestvovalo 16 ekipa i oko 110 posjetilaca – izjavio je jutros Srni koordinator sportsko-humanitarnog turnira “Trojka iz bloka” Marko Maunaga.

Prema njegovim riječima, ovo je još jedan u nizu događaja u okviru projekta “Trojka iz bloka” koji organizuju volonteri Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”, a domaćin kviza bio je “Džast pab”, koji godinama unazad organizuje kvizove znanja.

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” osnovana je 2005. godine i od tada pomažu ugroženoj djeci i njihovim porodicama širom Balkana, dok je ogranak u Republici Srpskoj registrovan pet godina kasnije i tada je prikupljanje donacija i pružanje pomoći na teritoriji Srpske uzdignuto na viši nivo.

Zahvaljujući zvaničnim registrovanim ograncima u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Kanadi i SAD, kao i velikom broju donatora i prijatelja širom svijeta, organizacija “Srbi za Srbe” do sada je prikupila više od 24 miliona KM donacija i obezbijedila pomoć za više od 3.200 porodica koje broje više od 15.000 djece, od kojih su mnoge dobile siguran krov nad glavom, kupatila, mašine za rad, pokućstvo, bijelu tehniku, domaće životinje za uzgoj i drugu neophodnu pomoć.

Organizacija “Srbi za Srbe” odlikovana je Ordenom Svetog Save drugog reda i Ordenom Svetih Novomučenika Gornjo-karlovačkih od Srpske pravoslavne crkve i Ordenom Krst Milosrđa od Republike Srpske.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com