Mon. May 27, 2024
ћирилица /latinica

Luka Bojanić među najboljim kadetima 24. klase Policijske akademije Republike Srpske

Foto: MUP Republike Srpske

Izvor: Filter

U Centru za obuku MUP-a Republike Srpske danas je promovisana 24. klasa Policijske akademije i 10. klasa Specijalne antiterorističke jedinice.

Ministar unutrašnjih poslova Siniša Karan rekao je da će 170 kadeta 24. klase Policijske akademije i 10. klase SAJ-a od 1. avgusta biti dio novih mladih policijskih snaga MUP-a Srpske.

Foto: MUP RS

On je istakao da su pred njima brojni izazovi i obaveze, te da se od njih očekuje od svoja znanja sa Policijske akademije primijene u praksi i da daju tako svoj doprinos u zaštiti bezbjednosti građana i njihove imovine i ustavnog poretka Republike Srpske.

Ministar Karan je rekao da policija vrlo snažno i profesionalno odgovara svim zadacima i da je stanje bezbjednosti u Srpskoj zadovoljavajuće, te da su uz veliku pomoć institucija Srpske stvorene pretpostavke za uspješnu obuku policije i njihov dalji efikasan rad.

Istakao je da MUP više godina intenzivno radi na podmlađivanju policije što je prepoznato i od građana Srpske.

A među novim policijskim službenicima su i naši sugrađani Luka Bojanić i Ognjen Dragaš, dugogodišnji članovi džiu džicu kluba “Slavija” iz Istočnog Sarajeva.

Foto: Džiu džicu klub Slavija

Kako je njegov klub objavio, Luka Bojanić je među tri najbolja kadeta nove generacije.

“Luka je trener i dugogodišnji takmičar našeg kluba, nosilac crnog pojasa u džiu džici i majstor ove policijske i vojne vještine”, istakli su iz “Slavije”.

Foto: Džiu džicu klub Slavija

Bojaniću i Dragašu, koje je na polaganju zakletve bodrio trener Davor Bujak, poželjeli su da uspješno nose plavu uniformu kao što su i bijelu.

Foto: Džiu džicu klub Slavija
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com