Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /латиница

Лука Бојанић међу најбољим кадетима 24. класе Полицијске академије Републике Српске

Фото: МУП Републике Српске

Извор: Филтер

У Центру за обуку МУП-а Републике Српске данас је промовисана 24. класа Полицијске академије и 10. класа Специјалне антитерористичке јединице.

Министар унутрашњих послова Синиша Каран рекао је да ће 170 кадета 24. класе Полицијске академије и 10. класе САЈ-а од 1. августа бити дио нових младих полицијских снага МУП-а Српске.

Фото: МУП РС

Он је истакао да су пред њима бројни изазови и обавезе, те да се од њих очекује од своја знања са Полицијске академије примијене у пракси и да дају тако свој допринос у заштити безбједности грађана и њихове имовине и уставног поретка Републике Српске.

Министар Каран је рекао да полиција врло снажно и професионално одговара свим задацима и да је стање безбједности у Српској задовољавајуће, те да су уз велику помоћ институција Српске створене претпоставке за успјешну обуку полиције и њихов даљи ефикасан рад.

Истакао је да МУП више година интензивно ради на подмлађивању полиције што је препознато и од грађана Српске.

А међу новим полицијским службеницима су и наши суграђани Лука Бојанић и Огњен Драгаш, дугогодишњи чланови џиу џицу клуба “Славија” из Источног Сарајева.

Фото: Џиу џицу клуб Славија

Како је његов клуб објавио, Лука Бојанић је међу три најбоља кадета нове генерације.

“Лука је тренер и дугогодишњи такмичар нашег клуба, носилац црног појаса у џиу џици и мајстор ове полицијске и војне вјештине”, истакли су из “Славије”.

Фото: Џиу џицу клуб Славија

Бојанићу и Драгашу, које је на полагању заклетве бодрио тренер Давор Бујак, пожељели су да успјешно носе плаву униформу као што су и бијелу.

Фото: Џиу џицу клуб Славија
©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com