Mon. Oct 2, 2023
ћирилица /latinica

Lažnim dojavama „zaradili“ 511.000 maraka: Fočaci uhapšeni zbog kladioničarskih prevara

Izvor: Glas Srpske

Pripadnici Policijske uprave Foča uhapsili su V.A. i K.A., koji su osumnjičeni da su ukupno oprali 511.000 KM kroz takozvane kladioničarske prevare.

Tako su juče, oko 16 sati, uhapsili V.A. iz Foče, kojeg terete za pranje novca, te da je tako došao do oko 221.000 KM.

– V.A. se sumnjiči da je od juna 2021. do aprila ove godine stekao taj iznos, tačnije novac koji je uplatilo više lica sa prostora jugoistočne Evrope, dovodeći ih u zabludu nudeći im tačne ishode sportskih mečeva – naveli su iz policije.

Istog dana, pretreseni su stan, pomoćne prostorije i vozilo koje koristi V.A., a u toku je kriminalistička obrada nad njim.

Takođe juče, pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije Foča uhapsili su K.A. iz Foče kojeg terete za pranje novca. On je, kako je potvrđeno “Nezavisnim novinama”, uhapšen kada je na šalteru pošte uplaćivao novac za koji se sumnja da je opran.

– Pregledom K.A. pronađena je veća količina novca. Za njega se sumnja da je od novembra 2021.  do aprila ove godine uzeo oko 290.000 KM – kazali su iz policije.

Podsjetimo, tokom policijske akcije “Moneta” 15. maja su u Foči uhapšene četiri osobe zbog sumnje da su učestvovali u kladioničarskim prevarama.

Fočanska policija je zbog kladioničarskih prevara imala pune ruke posla i 2021. godine. Tada su tri osobe prijavljene trebinjskom Okružnom tužilaštvu zbog sumnje da su dojavama o lažnim kladioničarskim rezultatima nezakonito zaradili 460.000 KM.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com