Fri. Jul 12, 2024
ћирилица /латиница

Лажним дојавама „зарадили“ 511.000 марака: Фочаци ухапшени због кладионичарских превара

Извор: Глас Српске

Припадници Полицијске управе Фоча ухапсили су В.А. и К.А., који су осумњичени да су укупно опрали 511.000 КМ кроз такозване кладионичарске преваре.

Тако су јуче, око 16 сати, ухапсили В.А. из Фоче, којег терете за прање новца, те да је тако дошао до око 221.000 КМ.

– В.А. се сумњичи да је од јуна 2021. до априла ове године стекао тај износ, тачније новац који је уплатило више лица са простора југоисточне Европе, доводећи их у заблуду нудећи им тачне исходе спортских мечева – навели су из полиције.

Истог дана, претресени су стан, помоћне просторије и возило које користи В.А., а у току је криминалистичка обрада над њим.

Такође јуче, припадници Одјељења криминалистичке полиције Фоча ухапсили су К.А. из Фоче којег терете за прање новца. Он је, како је потврђено “Независним новинама”, ухапшен када је на шалтеру поште уплаћивао новац за који се сумња да је опран.

– Прегледом К.А. пронађена је већа количина новца. За њега се сумња да је од новембра 2021.  до априла ове године узео око 290.000 КМ – казали су из полиције.

Подсјетимо, током полицијске акције “Монета” 15. маја су у Фочи ухапшене четири особе због сумње да су учествовали у кладионичарским преварама.

Фочанска полиција је због кладионичарских превара имала пуне руке посла и 2021. године. Тада су три особе пријављене требињском Окружном тужилаштву због сумње да су дојавама о лажним кладионичарским резултатима незаконито зарадили 460.000 КМ.

©citajfilter.com 2019-2023 * Оснивач и издавач: Centar media d.o.o. * Главни и одговорни уредник: Мира Костовић * Контакт: citajfilter@gmail.com