Sat. Sep 30, 2023
ћирилица /latinica

Koroman u radnoj posjeti gradu Kemerovo u Ruskoj Federaciji

Izvor: Filter

Predsjednik Skupštine grada Istočno Sarajevo Branko Koroman boravi u radnoj posjeti gradu Kemerovo, u Ruskoj Federaciji, gdje učestvuje u razgovorima o mogućim modalitetima saradnje sa predstavnicima različitih kompanija, uz prisustvo stručnjaka sa Fakulteta tehničkih nauka iz Novog Sada.

Kako je saopšteno iz Gradske uprave, Koroman je prisustvovao prezentaciji sistema uništavanja komunalnog otpada, koji je tim eksperata razvio kroz asortiman modela modularnog i mobilnog kompleksa za uništavanje otpada, kapaciteta od 800 kilograma na čas do 10 tona na čas.

„Nagomilavanje čvrstog otpada i njegovo dalje tretiranje u gradu Istočno Sarajevo predstavlja jedan od krupnijih problema kako sa komunalnog, tako i sa ekološkog, sanitarnog i hidrološkog aspekta“, rekao je Koroman.

Koroman je istakao da se procjena količine komunalnog otpada temelji na proizvodnji otpada prema glavi stanovnika, a, prema tim procjenama, na području Istočnog Sarajeva dnevno se proizvede oko 60 tona ukupnog otpada iz domaćinstava, privrede, javnih ustanova, bio-otpada, specijalnog i opasnog otpada.

„S obzirom na to da na teritoriji grada Istočno Sarajevo ne postoji sanitarna deponija, već se koristi više lokacija za privremeno odlaganje otpada, gdje ne postoji kontrola razgradnje otpada, jedan od mogućih načina rješavanja problema otpada u našem gradu jeste izgradnja spalionice po svim ekološkim standardima“, naveo je Koroman.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com