Fri. Sep 29, 2023
ћирилица /latinica

Konkurs za dodjelu podsticaja za razvoj poljoprivrede u Palama

Izvor: Filter

Načelnik opštine Pale raspisao je Javni konkurs za dodjelu podsticajnih sredstava za razvoj poljoprivrede u opštini Pale za 2023. godinu.

Iznos raspoloživih sredstava je 63.000 KM.

Za podsticanje nabavke poljoprivredne mehanizacije predviđeno je ukupno 30.000 KM (u maksimalnom iznosu do 2.000,00 KM po korisniku, odnosno do 50% od ukupne vrijednosti nabavke). To podrazumijeva nabavku jednoosovinskih pogonskih mašina (motokultivatori, motokosačice, motokopačice, samohodne rotokopačice, laktofriz, muzilice, kao i poljoprivredne mašine slične namjene).

Za podsticanje nabavke  poljoprivrednih priključaka predviđeno je 20.000 KM (u maksimalnom iznosu do 1.000,00 KM po korisniku, odnosno do 50% od ukupne vrijednosti nabavke). U ovom dijelu podsticaj se odnosi na nabavku priključne mehanizacije za motokultivatore (freza, plug, obrtni plug, zagrtač, prskalice, kose, sakupljači sijena, vučne i kardanske prikolice, kao i slična priključna mehanizacija). Ukljulena je i nabavka priključne mehanizacije za dvoosovinske traktore (plugovi, freze, tanjirače, drljače, prikolice, prskalice, kao i priključna mehanizacija slične namjene i slična priključna mehanizacija). 

Za podsticanje nabavke opreme za poljoprivredu predviđeno je 13.000 KM (u maksimalnom iznosu do 500,00 KM po korisniku, odnosno do 50% od ukupne vrijednosti nabavke). Nabavka opreme za poljoprivredu uključuje opremu za pčelarstvo, mreže za zasjenjivanje plastenika, folije za plastenik, malč folije, sisteme za navodnjavanje, kao i drugu poljoprivrednu opremu za koju Komisija bude smatrala da je relevantna i u skladu sa Pravilnikom.

Pravo na podsticajna sredstva imaju korisnici, pravna i fizička lica, koja imaju prebivalište i obavljaju poljoprivrednu djelatnost na teritoriji opštine Pale.

Sve detalje i način prijave pogledajte OVDJE.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com