Mon. Oct 2, 2023
ћирилица /latinica

“Kviz iz bloka” 8. jula u Istočnom Sarajevu

Izvor: Filter

Humanitarna organizacija “Srbi za Srbe” u subotu 8. jula sa početkom od 19.00 časova organizuje humanitarni “Kviz iz bloka” u Istočnom Sarajevu.
Kviz je dio projekta “Trojka iz bloka” koji će organizovati volonteri Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe” u Istočnom Sarajevu.

Domaćin događaja je Džast Pab, koji godinama unazad organizuje kvizove znanja.

Kako se navodi u najavi, sva prikupljena sredstva namijenjena su za pomoć srpskim višedjetnim porodicama na Kosovu i Metohiji u sklopu Vidovdanske akcije Humanitarne organizacije “Srbi za Srbe”.

Humanitarna organizacija Srbi za Srbe je osnovana 2005. godine i od tada članovi Organizacije ulažu svoje vrijeme, energiju i iskustvo za pomoć ugroženoj djeci i njihovim porodicama širom Balkana.

Ogranak Organizacije u Republici Srpskoj registrovan je 2010. godine kada je prikupljanje donacija i pružanje pomoći na teritoriji Republike Srpske uzdignuto na jedan viši nivo.

Zahvaljujući zvaničnim registrovanim ograncima u Srbiji, Republici Srpskoj, Crnoj Gori, Austriji, Švajcarskoj, Njemačkoj, Norveškoj, Švedskoj, Kanadi i SAD, kao i velikom broju donatora i prijatelja širom svijeta, organizacija Srbi za Srbe je do sada prikupila više od 24 miliona KM donacija i obezbijedila pomoć za više od 3.200 porodica koje broje višeod 15.000 djece. Brojne porodice su dobile siguran krov nad glavom, kupatila, mašine za rad, pokućstvo, bijelu tehniku, domaće životinje za uzgoj i drugu neophodnu pomoć.

Organizacija je odlikovana Ordenom Svetog Save drugog reda i Ordenom Svetih Novomučenika Gornjo-karlovačkih od Srpske Pravoslavne Crkve i Ordenom Krst Milosrđa od Republike Srpske.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com