Thu. Sep 28, 2023
ћирилица /latinica

Katić: Srbi protjerani iz Sarajeva utočište našli u Istočnom Sarajevu

Izvor: Srna

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić pružio je punu podršku gradonačelniku Istočnog Sarajeva Ljubiši Ćosiću, koji je na ulazu u ovaj grad postavio table sa natpisom “Istočno Sarajevo – grad 157.000 Srba koji su morali napustiti Sarajevo”.
Katić je izjavio Srni da su protjerani Srbi iz Sarajeva utočište našli u gradu Istočno Sarajevo i opštinama u njegovom sastavu.

“Danas je Sarajevo grad bez Srba, jer ih je ostalo tek toliko da se kaže da su na nivou statističke greške”, istakao je Katić.

On je naglasio da je ovo odgovor na table postavljene na ulazu u federalno Sarajevo o lažnoj opsadi grada tokom rata, te ukazao da Sarajevo nikada nije bilo pod opsadom, niti je bilo opkoljeno.

Na šest ključnih ulaza u Istočno Sarajevo prije tri dana postavljene su table sa nazivom i područjem grada na srpskom i engleskom jeziku, na kojima je istaknut podatak da je 157.000 Srba moralo napustiti Sarajevo.

Nakon toga gradonačelnik Sarajeva Benjamina Karić podnijela je krivičnu prijavu protiv gradonačelnika Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić za, kako je navela, izazivanje ili raspirivanje nacionalne, rasne ili vjerske mržnje.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com