Sun. May 19, 2024
ћирилица /latinica

Kamp podmlatka CKRS od 24. do 28. jula u Riječanima kod Modriče

Izvor: Filter

Realizujući redovne aktivnosti kroz program „Podmladak i omladina“, Crveni krst Republike Srpske u periodu od 24. do 28. jula 2023. godine u Riječanima kod Modriče organizovaće kamp podmlatka, u kojem će učestvovati 40 mladih volontera i aktivista, učenika osnovnih škola, iz cijele Republike Srpske.

Polaznici ovogodišnjeg kampa podmlatka, sa kojima će raditi iskusni instruktori, volonteri i zaposleno osoblje Crvenog krsta Republike Srpske, imaće priliku da steknu novo znanje i vještine kroz različite kursne cjeline.

Tokom petodnevnog boravka na kampu, polaznici će učiti o pokretu, značaju i vrijednostima Crvenog krsta, o solidarnosti sa mladima, prvoj pomoći i mentalnom zdravlju, o zaštiti životne sredine i zdravlja (reproduktivno zdravlje, bolesti zavisnosti, trgovina ljudima), bezbjednosti na internetu i drugim aktivnostima.

Cilj organizacije kampova u režiji Crvenog krsta Republike Srpske, prvenstveno je odlična prilika mladima da shvate zašto je važno biti volonter u Crvenom krstu, šta znači volonterizam, kakva je uloga Crvenog krsta u društvu, kako Crveni krst širi misiju humanosti i ko su ciljne grupe kojima Crveni krst pomaže.

Unazad više od 30 godina postojanja i rada organizacije Crvenog krsta Republike Srpske kroz strukturu je prošlo desetine hiljada mladih različitih starosnih grupa, a više hiljada njih postali su volonteri Crvenog krsta zahvaljujući stečenom znanju na kampovima za mlade.

 

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com