Sun. Sep 24, 2023
ћирилица /latinica

Zgrada Rektorata i Muzičke akademije biće završena 2024. godine

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

Izvor: Filter

Načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić i rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu prof. dr Milan Kulić, danas su zgradu koja se rekonstruiše za potrebe Rektorata i Muzičke akademije. Kako su istakli, svi predviđeni radovi odvijaju se planiranom dinamikom.

Načelnik Katić je naveo da će, ukoliko sve bude po planu, useljenje biti u toku sljedeće godine, te da će završetkom radova, Istočno Novo Sarajevo dobiti jedan od najljepših i najmodernijih javnih objekata.

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo

Rektor Univerziteta u Istočnom Sarajevu Milan Kulić je istakao da će dobijanjem novog objekta biti pruženi još bolji uslovi za dalji napredak i razvoj Univerziteta, te zahvalio Vladi i institucijama Republike Srpske za pomoć i prepoznavanje značaja koji ovaj Univerzitet ima za Istočno Sarajevo i Republiku Srpsku.

Podsjećamo, u jednoj od zgrada u ulici Stefana Nemanje, koja je pripadala kasarni Slobodan Princip Seljo, biće smješteni Rektorat i Muzička akademija Univerziteta u Istočnom Sarajevu.

U drugoj zgradi, preko puta Doma zdravlja, biće novi studentski dom.

Foto: Opština Istočno Novo Sarajevo
©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com