Sun. Sep 24, 2023
ћирилица /latinica

Zbog objava na društvenim mrežama u Srbiji uhapšeno 29 učenika, protiv 82 krivične prijave

Izvor: Srna

Od 3. maja do 7. jula protiv 82 učenika starija od 14 godina podnijete su krivične prijave zbog ugrožavanja bezbjednosti i širenja panike i nereda preko društvenih mreža, saopštilo je je Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije.

Kako su iz MUP-a naveli za portal televizije N1, od ukupno 82 učenika protiv kojih su podnijete krivične prijave, 29 je uhapšeno i provedeno pravosudnim organima na daljnje postupanje.

Protiv učenika su podnošene krivične prijave zbog objava, dojava i incidenata na društvenim mrežama koje se mogu podvesti pod pojmom “imitiranje” zločina nakon dva masovna ubistva 3. i 4. maja u Osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i u okolini Mladenovca, u kojima je ubijeno ukupno 20 osoba.

Dan kasnije učenik sedmog razreda OŠ “Jefimija” u Obrenovcu, mahao je plastičnim pištoljem poslije minute šutnje zbog ubistva djece i čuvara u OŠ “Vladislav Ribnikar”.

Nadalje, policija je iz OŠ “Desanka Maksimović” iz Beograda dobila poziv s informacijom da je kod devetogodišnjeg dječaka koji pohađa treći razred nađen popis s imenima djece.

Napad nožem

Policija je privela i bivšu učenicu Gimnazije “Ruđer Bošković” koja je nožem ranila učenika i nastavnicu u toj školi u Beogradu.

Nekoliko dana nakon spomenutih zločina, po prijavi FBI-ja, uhapšen je maloljetnik u Subotici koji je “guglao” kako se pravi bomba.

Među uhapšenima je i maloljetnica (14) iz Futoga pored Novog Sada, koja je nedavno puštena iz pritvora u kojem je bila dva mjeseca pod sumnjom da je širila paniku poslije masakra u beogradskoj osnovnoj školi, javlja agencija Beta.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com