Sat. Dec 9, 2023
ћирилица /latinica

Ćosić sa predstavnicima japanskih kompanija o ulaganjima

Izvor: Srna

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva Ljubiša Ćosić razgovarao je danas sa predstavnicima 18 japanskih kompanija iz različitih oblasti o mogućnostima ulaganja i otvaranja prozvodnih pogona na području grada, odnosno, Republike Srpske i BiH.

U saopštenju Gradske uprave navodi se da je Ćosić izrazio zadovoljstvo današnjom posjetom japanskih privrednika, istakavši da je Japan najveći donator i zemlja koja je do sada najviše pomagala u BiH.

“Smatram da ovo područje može biti veoma interesantno potencijalnim investitorima, s obzirom na povoljan geografski položaj, ali i cijenu robe, usluga, repromaterijala i radne snage, koja je niža nego u Japanu”, rekao je Ćosić.

Gradonačelnik je naveo da na području Istočnog Sarajeva posluje oko 3.000 privrednih subjekata, te da broj onih koje se bave različitim granama privrede svakodnevno raste.

Turizam je, prema riječima Ćosića, jedan od najvećih potencijala na ovom području, koji nudi najviše mogućnosti za direktna ulaganja.

“Jedan od najvećih potencijala Istočnog Sarajeva jeste turizam, prvenstveno Jahorina, a posjedujemo značajne prirodne resurse koji potencijalnim investitorima mogu da omoguće značajan profit. Imamo obrazovan mladi kadar koji može da odgovori različitim poslovnim zadacima, ali i firme koje mogu da ostvare partnerske odnose sa firmama iz Japana”, istakao je Ćosić.

Sastanku je prisustvovao i ambasador BiH u Japanu Siniša Berjan koji je rekao da će japanska delegacija naredna tri dana boraviti u Republici Srpskoj i BiH, te da su predstavnici tamošnjih firmi veoma zainteresovani za mogućnost ulaganja na ovim prostorima.

“Izuzetno je važno da predstavnici japanskih kompanija, koji ovih dana borave u BiH, prenesu pozitivne utiske i saznanja poslovnoj zajednici Japana”, naglasio je Berjan.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com