Mon. Dec 4, 2023
ћирилица /latinica

Jednomjesečni pritvor osumnjičenom za ubistvo na Sokocu

Izvor: RTRS

Okružni sud u Istočnom Sarajevu odredio je jednomjesečni pritvor muškarcu čiji su inicijali D.S. koji je osumnjičen za nedavno ubistvo na Sokocu.

Njemu je pritvor određen zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivična djela teško ubistvo i nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija, navedeno je na internet stranici Okružnog suda u Istočnom Sarajevu.

Okružno javno tužilaštvo u Istočnom Sarajevu predložilo je pritvor zbog opasnosti da će D.S. boravkom na slobodi uticati na svjedoke, uništiti, sakriti, izmijeniti dokaze ili tragove važne za krivični postupak, te da bi puštanje na slobodu osumnjičenog rezultiralo stvarnom prijetnjom narušavanja javnog reda.

Protiv ove odluke suda dozvoljena je žalba u roku od 24 časa.

D.S. je osumnjičen da je u srijedu, 7. juna, na Sokocu nakon kraće verbalne prepirke iz pištolja ispalio više hitaca u lice čiji su inicijali M.M. od kojih je preminuo.

U pucnjavi koja se dogodila u poslijepodnevnim časovima u Ulici cara Lazara, osumnjičeni D.S. je ranjen.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com