Mon. Dec 4, 2023
ћирилица /latinica

U škole u Istočnom Sarajevu do sada upisano 556 prvačića

Izvor: Srna

Na području grada Istočno Sarajevo u prvi razred osnovne škole u 2023/2024. školskoj godini do sada je upisano 556 učenika, izjavila je Srni samostalni stručni saradnik za odnose s javnošću u Gradskoj upravi Aleksandra Berjan.

Berjanova je navela da je u Osnovnoj školi /OŠ/ “Pale” upisano 98 učenika prvog razreda, a u OŠ “Srbija” na Palama 62, od kojih dva učenika u područnom odjeljenju u Podgrabu.

Prema njenim riječima, u OŠ “Mokro” upisano je 27 prvačića, što je za sedam učenika više nego prošle godine.

U sokolačkoj osnovnoj školi do sada su upisana 73 prvačića.

“U OŠ “Sveti Sava” u Istočnom Novom Sarajevu upisana 132 đaka prvog razreda, od kojih 127 u centralnoj školi i pet u područnoj školi u Tilavi”, navela je Berjanova, napominjući da je na području Istočne Ilidže u tri osnovne škole do sada upisano 158 učenika prvog razreda.

Ona kaže da je u OŠ “Petar Petrović Njegoš” u Istočnoj Ilidži upisano 76 učenika prvog razreda, u OŠ “Jovan Dučić” u Kasindolu 46, što je za 10 učenika više nego prošle godine, dok je u OŠ “Aleksa Šantić” u Vojkovićima upisano 36 prvačića.

“U OŠ Sveti Sava u Trnovu u prvi razred upisano je šest učenika, od kojih pet u centralnu školu i jedan u područno odjeljenje u Kijevu”, dodala je Berjanova.

Ona je podsjetila da je u prethodna tri mjeseca realizovana pripremna nastava za buduće prvačiće, kao i ljekarski pregledi i testiranja koja prethode upisu.

“Vjerujemo da će do kraja avgusta broj upisanih učenika na području grada biti nešto veći”, napomenula je Berjanova.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com