Mon. Dec 11, 2023
ћирилица /latinica

U utorak izložba Arhiva BiH u okviru “Principovih dana”

Izvor: Srna

Opština Istočno Novo Sarajevo i Arhiv BiH će u okviru manifestacije “Principovi dani” po drugi put u Istočnom Sarajevu predstaviti izložbu “Srpske pravoslavne crkve – nacrti i projekti /1878-1941/” koja će biti otvorena u utorak, 27. juna.
Izložbom će javnosti biti predstavljene važnije građevine sagrađene, odnosno rekonstruisane i adaptirane u vrijeme austro-ugarske uprave i Kraljevine Jugoslavije, što će građanima omogućiti da obogate znanje o istorijskom i kulturnom nasljeđu Srba u BiH, saopšteno je iz opštine Istočno Novo Sarajevo.

Ovom izložbom biće prikazane vrijednosti koje su ostavile prethodne generacije kao informacije o postojanju Srba na ovim prostorima, zabilježene na različitim istorijskim materijalima i pisane različitim jezicima i pismima.

U saopštenju se navodi da će u okviru ovogodišnje manifestacije biti predstavljeni rezultati saradnje Opštinske uprave sa Arhivom BiH koji su definisani Protokolom o saradnji koji je potpisan prošle godine.

Otvaranje izložbe je u 19.00 časova na Trgu Republike Srbije.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com