Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

U srijedu počinje turnir u malom fudbalu „Koran-Pale“

Izvor: Srna

Tradicionalni turnir u malom fudbalu „Koran-Pale 2023“ počeće u srijedu, 7. juna, na Palama i okupiće 17 ekipa sa područja Sarajevsko-romanijske regije, Višegrada, Nevesinja i Sarajeva.

Pobjednik turnira osvojiće nagradu od 8.000 KM, drugopalsirana ekipa 1.500 KM, a treće mjesto 500 KM, rečeno je iz Organizacionog odbora turnira.

Žarko Čović iz Organizacionog odbora turnira rekao je da je u pitanju 61. tradicionalni turnir, da će prva utakmica početi u 19.00 časova, a da je današnjim žrijebom odlučeno da će 17 ekipa biti raspoređeno u pet grupa.

On je naveo da će se publici predstaviti seniorski reprezentavac BiH u ženskom fudbalu Marija Ana Milinković, koja je najbolji igrač premijer lige, a promoter biće profesionalni fudbaler iz Fudbalskog kluba „Željezničar“ Aleksandar Kosorić.

Čović je naveo da se trude da ovaj sportski događaj bude prepoznatljiv na Palama, te je zahvalio za pokroviteljstvo opštini Pale i gradu Istočno Sarajevo, Turističkoj organizaciji Istočnog Sarajeva, kompaniji „Kalzberg“ i drugim sponzorima koji su podržali turnir.

Član Organizacionog odbora turnira Vladimir Kovačević dodao je da su pravila od ove godine promijenjena i igra se po sistemu „četiri plus jedan“, po strogim futsal pravilima, dok je prošle godine bio sistem „četiri plus jedan“.

Kovačević je dodao da će biti organizovane robne nagrade, a u samoj završnici i predstavljanje veterana turnira, te pozvao zainteresovane da posjete turnir, gdje će ulaz biti besplatan.

Milinkovićeva i Kosorić su pozvali zainteresovane da dođu na turnir u što većem broju i budu dio priče u kojoj promovišu sport.

Turnir će trajati do 18. juna na sportskim terenima Studentskog centra „Koran“ na Palama.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com