Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Uroš Šarović najmlađa beba, Dušan Matić najstarija, Lana Pandžić beba sa najviše braće i sestara

Izvor: Srna

Tradiocionalna “Konferencija beba” u Istočnoj Ilidži okupila je večeras 141 mališana, a načelnik ove lokalne zajednice Marinko Božović je poručio da ovakvim manifestacijama nastoje da promovišu zdrave porodične vrijednosti.

Titulu najmlađe bebe ponio je Uroš Šarović, koji je rođen prije šest dana, najstariji je bio Dušan Matić rođen 15. jula prošle godine, dok je beba sa najviše braće i sestara Lana Pandžić.

Božović je naveo da je ovo 16. “Konferencija beba” u ovoj opštini, da su ove godine za sve učesnike obezbijedili veliki broj poklona, te zahvalio svima koji su pomogli u organizaciji.

“Ovo je manifestacija koja na zdrav način promoviše porodicu i pronatalitetnu politiku, a lokalnu zajednicu obavezuje da iz godine u godinu povećava finansijska sredstva namijenjena za najmlađu populaciju, što i radimo”, istakao je Božović.

On je dodao da će opština od trećeg kvartala ove godine u pronatalitetnu politiku uvrstiti i sufinansiranje nabavke auto-sjedalica sa po 300 KM.

Božović je rekao da je za prvo rođeno dijete u opštini u kalendarskoj godini predviđeno 1.000 KM, a za svako novorođeno 300 KM.

“Sve su to male stvari koje lokalna zajednica može da uradi, ali mnogo više možemo da uradimo promocijom zdravih porodičnih vrijednosti, roditeljstva, pomoći našim predškolskim ustanovama, osnovnim školama i slično”, istakao je Božović.

On je dodao da opština sprovodi mnoge mjere kada je riječ o pronatalitetnoj politici.

Otac najmađe bebe Predrag Šarović pohvalio je organizatore manifestacije, ističući da je važno promovisanje nataliteta i zdravih porodičnih vrijednosti.

Pobjednik u takmičenju očeva u brzom presvlačenju bebe je Srđan Sredojević.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com