Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Sutra i u nedjelju ispraćaj djece sa Kosmeta

Foto: RTRS

Izvor: Srna

Predsjednik banjalučkog Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov rekao je da će sutra iz Etno-sela “Stanišići” kod Bijeljine ispratiti grupu srpske djece iz južne pokrajine koja su boravila u 14 gradova i opština u Republici Srpskoj od Prijedora do Vlasenice.

– Ispraćaj ove grupe djece sa Kosova i Metohije planiran je u 13.00 časova u ljetnom amfiteatru Etno-sela “Stanišić” – rekao je Arlov za Srnu.

Arlov je rekao da će pjevačka grupa “Kamenički biseri” iz Kosovske Mitrovice, koji su gosti projekta “Spojimo djecu Kosova i Metohije i djecu Republike Srpske”, ispratiti djecu sa nekoliko kosovskih pjesama i poželjeti im srećan put.

On je najavio da će sutra u 9.00 časova u Bratuncu sa grupom djece sa Kosova i Metohije koja su gosti u Vlasenici prisustvovati početku obilježavanja 31 godine od stradanja više hiljada Srba u Odbrambeno-otadžbinskom ratu u Birču i Srednjem Podrinju, gdje će Svetu arhijerejsku liturgiju služiti Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Arlov je naveo da se srpska djeca koja borave na Sokocu, Istočnom Sarajevu, Istočnoj Ilidži, Nevesinju i Trebinju, vraćaju u nedjelju, 2. jula, kada se završava 11 projekat “Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske”.

Ove godine je u 19 gradova i opština Srpske sedam dana boravilo više od 800 srpske djece i prosvjetnih radnika iz 40 osnovnih škola sa Kosova i Metohije.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com