Mon. Dec 4, 2023
ћирилица /latinica

Srbin uhapšen u Leposaviću, danas protestna šetnja u Kosovskoj Mitrovici; Pojačano prisustvo Kfora

Foto: EPA-EFE/GEORGI LICOVSKI, ilustracija

Izvor: RTRS

Još jedno hapšenje Srba na sjeveru Kosova i Metohije. Uhapšen je U. V. iz Leposavića zbog navodne umiješanosti u napad na novinare. Nakon hapšenja Srba, ali i napada specijalnih snaga tzv. kosovske policije na dvoje djece u Žitkovcu kod Zvečana, za danas je zakazana protestna šetnja Srba sa sjevera Kosova i Metohije.

Okupljanje je u 13 časova u Kosovskoj Mitrovici.

Zabrana za prolaz robe iz centralne Srbije i dalje važi, pa je nesmanjena i kolona teretnjaka na administrativnim punktovima.

Pojačano je prisustvo snaga Kfora u Leposaviću nakon jutrašnjeg hapšenja još jednog Srbina.

Helikoter Kfora nadlijeće to područje.

Iz Telekoma Srbije saopštili su da je jutros oko 7.30 u blizini Leposavića otet Uroš Vukašinović (28), zaposlen u ćerki firmi ove kompanije na Kosmetu, mts doo, dok je putovao na posao.

– Prema do sada dostupnim informacijama, Uroš je kao i svakog radnog dana krenuo na posao iz svoje kuće u blizini Leposavića, ali na posao nije stigao, jer su ga presreli i oteli autom folksvagen bele boje bez vidljivih oznaka – navodi se u saopštenju Telekoma.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com