Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Služen pomen za 17 poginulih srpskih boraca iz Ljubogošte

Foto: Opština Pale

Izvor: Srna

U Ljubogošti kod Pala danas je služen pomen i položeni vijenci na spomenik za 17 poginulih boraca iz tog mjesta u Odbrambeno-otadžbinskom ratu.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je da su se danas okupili kako bi se prisjetili svih boraca koji su dali svoje živote za Republiku Srpsku i srpski narod.

Foto: Opština Pale

“Republiku Srpsku treba sačuvati, jer su mnogi dali svoje živote za nju. Zato je važno mladima prenositi zašto se okupljamo i zašto je važna kultura sjećanja”, rekao je Jugović.

On je istakao da je srpski narod uvijek bio pravičan, branio je svoju teritoriju, ognjišta i nikad nije nanosi zlo nikome.

“Bitno je poslati poruku da možemo opstati samo ako smo zajedno, u ljubavi jedni prema drugima i treba da se okrenemo porodici”, rekao je Jugović.

Foto: Opština Pale

Potpredsjednik Skupštine Boračke organizacije opštine Pale Radosav Živković rekao je da su danas odali pomen za 17 poginulih boraca iz Ljubogošte u okviru manifestacije “Sjećanje na juni 1992. godine”.

“Većina njih je poginula 1992. godine na Žepi, dok su bili u četi Ljubogošta, a neki su poginuli nakon toga”, rekao je Živković.

On je podsjetio da su prošle godine na isti dan osveštali spomenik za borce koji su poginuli u Odbramben-otadžbinskom ratu iz Ljubogošte, te da organizuju pomene poginulim borcima na svim spomen-obilježjima.

Živković je ukazao da se kulturi sjećanja mora posvetiti više pažnje.

Branka Vuković, koja je 4. juna 1992. godine izgubila muža Momčila, a 8. juna iste godine i brata Petra Pandurevića, kaže da su se danas okupili kako bi odali počast poginulim borcima i da im se zahvale što danas žive u miru.

Vijence su položili porodice poginulih boraca, predstavnici grada Istočno Sarajevo, opštine Pale, opštinske Boračke organizacije, SUBNOR-a, te Policijske uprave Istočno Sarajevo.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com