Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Sajlović: Ponosna sam na osoblje prijemno-urgentnog bloka Bolnice “Srbija”

Izvor: Filter

Glavna sestra prijemno-urgentnog bloka Bolnice “Srbija” Sanja Sajlović, kaže da je više nego ponosna na svoje osoblje koje na godišnjem nivou obezbjedi kvalitetan rad za više od 5000 pacijenata koji prođu kroz prijemnu ambulantu. Osoblje je, poručuje, uvijek na usluzi ljekarima u ostalim ambulantama, ukoliko se to od njih traži.

“U službi prijemno-urgentnog bloka vrši se prijem i zbrinjavanje pacijenata sa urgentnim stanjima, akutnim oboljenjima i akutizacijom hroničnih bolesti, kao i pregledanje i dijagnostika pacijenata. Nakon kompletne obrade pacijenta vrši se priprema i odgovarajuća terapijska podrška, te se pacijenti premještaju na odgovarajuća odjeljenja”, objasnila je Sajlovićeva.

U službi prijemno urgentnog bloka nalazi se prijemna ambulanta, gdje se tretiraju različita stanja, poput neuroloških, internističkih, pedijatrijskih, ginekoloških, hirurških, intoksikacije, alergijske reakcije, reanimacije, i sva ostala urgentna stanja.

Sajlovićeva kaže da dežurni ljekari različitih specijalnosti uvijek rade u službi, kao i pet medicinskih sestara i jedan medicinski tehničar.

Prema njenim riječima glavna sestra mora imati znanje i sposobnost rješavanja problema, pored svih ostalih poslova koje obavlja, i velike odgovornosti koju nosi.

“Savjesno i profesionalno obavljamo svoj posao i uvijek smo tu za naše pacijente da im pružimo najkvalitetniju zdravstvenu uslugu”, zaključuje Sajlovićeva.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com