Sun. Dec 3, 2023
ћирилица /latinica

Potvrđena optužnica zbog uništavanja spomen-ploče na Vracama

Izvor: Filter

Osnovni sud na Sokocu potvrdio je optužnicu protiv Elvisa Gurda i Esada Jašarevića koji su optuženi da su na području opštine Istočno Novo Sarajevo na Vracama maljem oštetili spomen-ploču, prenosi Srna.

Optužnica Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu tereti Gurdu i Jašaraevića da su se 8. januara prošle godine, tamnoplavim „ford fokusom“ dovezli na Vraca.

Gurda je potom izašao iz vozila i maljem više puta udario u spomen-ploču koju je postavila Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo.

Ovim je Boračkoj organizaciji načinjena i materijalna šteta od 5.000 KM, saopšteno je iz Okružnog javnog tužilaštva u Istočnom Sarajevu.

Spomen-ploča na Vracama, koju su Gurda /33/ i Jašarević /30/ oštetili 8. januara 2022. godine, i ranije je bila na meti vandala koji su je polivali bijelom i zelenom farbom. Tako je oštećena u dva navrata i tokom novembra 2021.

Boračka organizacija Istočno Novo Sarajevo postavila je spomen-ploču 2014. godine i to u znak sjećanja na vojnu smotru koju je na tome mjestu maja 1992. godine izvršio general Mladić.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com