Mon. Dec 4, 2023
ћирилица /latinica

Podrška opštinskog rukovodstva za FK „Romanija“

Izvor: Srna

Rukovodstvo opštine Pale organizovalo je danas prijem za fudbalere i Upravu Fudbalskog kluba /FK/ „Romanija“ koji su, nakon dugogodišnje pauze, uspjeli da izbore ulazak u Prvu ligu Republike Srpske, te im obećali dalju podršku.

Načelnik opštine Pale Boško Jugović rekao je novinarima da lokalna zajednica nije imala dilemu u vezi sa izdvajanjem sredstava i podrškom fudbalerima „Romanije“ i čestitao im ulazak u Prvu ligu Republike Srpske.

„Fudbalski klub “Romanija” ima respektabilnu tradiciju koja traje 90 godina. Ova generacija treba da iskoristi šansu, a na nama je da im je omogućimo i pokažemo da su Pale grad sporta“, istakao je Jugović.

On je naveo da slijedi težak period, jer obaveza i uslovi za učešće u Prvoj ligi nisu jednostavni, zbog čega treba ojačati upravu, animirati paljanske privrednike da daju doprinos.

„Ako ulažemo 1.500.000 KM za formiranje pomoćnog fudbalskog terena sa vještačkom podlogom onda je ulaganje u fudbalere i njihovo finansiranje za prvu sezonu u Prvoj ligi nesporno, s obzirom na to da oni na najbolji način prezentuju zdrav život, druženje“, naglasio je Jugović.

On je rekao da je ono što je Uprava Fudbalskog kluba „Romanija“ učinila za afirmaciju sporta na Palama za svaku pohvalu i izrazio nadu da će fudbaleri imati snage da nastave u ovakvom ritmu, a opština Pale biće uz njih i izdvojiti sredstva da mogu da rade.

Jugović je rekao da su sportske manifestacije na Palama poput Sajma sporta, turnira u malom fudbalu, u košarci, odbojci, izgradnje Fakulteta za fizičko vaspitanje i sport – pokazatelji da je opština Pale sredina koja ozbiljno vodi računa o sportu i zdravom životu svojih građana i ne štedi sredstva za to.

Trener FK „Romanija“ sa Pala Sretko Vuksanović zahvalio je rukovodstvu opštine što su ih ugostili, ali i vjerovali u njih, dali im vjetar u leđa, te istakao da je ponosan na igrače zbog onoga što su uradili u posljednja dva mjeseca da bi ostvarili rezultat.

On je naglasio da opština Pale zaslužuje da FK „Romanija“ igra u Prvoj ligi Srpske i da će zato dati sve od sebe da se tu i zadrže, te napomenuo da fudbaleri moraju više trenirati jer je Prva liga zahtjevna i neće biti lako.

„Infrastruktura je najvažniji dio sporta, a izgradnja pomoćnog terena će puno značiti fudbalerima i omladini za njih, 170 dječaka koji treniraju u ovom klubu“, rekao je Vuksanović.

Predsjednik Skupštine opštine Pale Stefan Stajčić čestitao je fudbalerima ulazak u Prvu ligu Republike Srpske poslije 13 godina, navodeći da se FK „Romanija“ vraća tamo gdje mu je mjesto.

Stajčić je istakao da su fudbaleri u prethodnom periodu imali punu podršku Skupštine opštine i odbornika i lokalne zajednice, a tako će biti i u narednom periodu.

Kapiten seniorske ekipe „Romanija“ Nemanja Lukić zahvalio je načelniku opštine Pale i njegovoj upravi što ih je primio i tokom cijele godine bio uz njih, kao i igračima što su uspjeli u svojoj namjeri.

On je rekao da trenutno imaju pauzu, pa onda kreću sa pripremama, s obzirom na to da je Prva liga Republike Srpske dosta zahtjevnija i traži od igrača veću fizičku spremu.

Lukić je dodao da bi voljeli da ostanu u Prvoj ligi Srpske, da imaju siguran status premijerligaša, da se odmah ne bore za opstanak, za šta će trebati dosta truda i ulaganja.

Fudbaleri „Romanije“ su u posljednjem, 30. kolu, u nedjelju, 4. juna, savladali „Hercegovac“ u Bileći 2:1 i time se poslije 13 godina vratili u Prvu ligu Republike Srpske.©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com