Sun. Oct 1, 2023
ћирилица /latinica

Podrška za pet preduzeća iz Istočnog Sarajeva u uvođenju inovacija

Foto: Grad Istočno Sarajevo

Izvor: Filter

Gradska razvojna agencija Istočnog Sarajeva, u saradnji sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske i Agencijom za razvoj preduzeća – Eda iz Banja Luke, odabrala je pet preduzeća iz Istočnog Sarajeva kojima će biti pružena tehnička podrška u uvođenju inovacija, saopšteno je iz Agencije.

Riječ je preduzećima LIV d.o.o, Mahagoni d.o.o, Zlatno zrno Ostojić d.o.o, Poljoprom d.o.o i Elko d.o.o.

Kako se navodi u saopštenju, ukupna vrijednost ovog programa je 75.000 KM, dok pojedinačne vrijednosti za preduzeća iznose od 4.000 KM do 14.000 KM.

Preduzeća su izabrana putem Javnog poziva za dostavljanje prijava za uvođenje inovacija u mala i srednja preduzeća sa područja grada Istočno Sarajevo u okviru vaučer programa iz Mehanizma za podršku implementaciji strategija razvoja MSP (SIEM).

“Projektima je predviđeno da se odabranim preduzećima obezbijedi stručna podrška za uvođenje inovacija unapređenjem postojećih ili razvijanjem novih proizvoda, usluga ili procesa, uključujući digitalizaciju i inovacije u oblasti marketinga” rekli su iz Gradske razvojne agencije.

Podržani su projekti optimizacija poslovnih procesa, projektovanje tehnološkog procesa, primjena alata kvaliteta, uvođenje softvera za evidenciju, digitalizacija proizvodnje gotovih smjesa za domaće životinje, te primjena digitalnog marketinga sa fokusom na promociji i korišćenju onlajn platformi i onlajn kanala prodaje.

Tema projekta „Uvođenje inovacija u MSP u okviru vaučer programa“ je usklađena sa preporukama Akta o malom biznisu i Indeksa politika MSP 2020 (dimenzija 8b) i određena je kao prioritet u saradnji sa Ministarstvom privrede i preduzetništva Republike Srpske.

Iz Agencije su dodali da je ovaj projekat podržan u okviru projekta „Napredna implementacija Akta o malom biznisu BiH2EU – SBA u BiH2EU“ koji implementira Eda – Agencija za razvoj preduzeća u saradnji sa Sarajevskom regionalnom razvojnom agencijom SERDA, a finansira Švedska.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com