Sun. Oct 1, 2023
ћирилица /latinica

Pet sindikata traži sastanak o realizaciji sporazuma o povećanju plata

Izvor: RTRS

Predstavnici pet sindikata radnika zaposlenih u javnom sektoru Republike Srpske zadražili su od Vlade Srpske da organizuje sastanak na najvišem nivou radi pronalaska rješenja za realizaciju sporazuma o povećanju plata zaposlenim u ovoj oblasti.

Sindikat uprave, Strukovni sindikat doktora medicine, Strukovni sindikat medicinskih sestara i tehničara, Samostalni sindikat radnika u zdravstvu i socijalnoj zaštiti i Sindikat radnika unutrašnjih poslova zatražili su da sastanak bude održan do kraja ovog mjeseca, insistirajući na prisustvu predsjednika Republike Srpske Milorad Dodik i resornih ministara.

Predsjednik Sindikata uprave Božo Marić rekao je da je prije godinu dana, uz prisustvo Dodika, zaključen sporazum o načinu na koji će za 55.000 radnika biti povećane zarade koje se finansiraju iz republičkog budžeta ili javnih sredstava, te da je dogovoreno da se topli obrok i regres izdvoje iz osnovne plate.

Predsjednica Sindikata radnika unutrašnjih poslova Anica Jondić rekla je da postoje dovoljno snažni pravni mehanizmi kako da se dođe do realizacije sporazuma o povećanju plata.


©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com