Mon. Dec 11, 2023
ћирилица /latinica

Otvara se ambulanta na trebevićkom izletištu Brus

Izvor: Srna

Na izletištu Brus na Trebeviću u ponedeljak, 19. juna, biće upriličeno otvorenje ambulante Javne zdravstvene ustanove „Stari Grad“ Hreša, čije je opremanje i nabavku savremene opreme omogućila Evropska unija.

Budući da je planina Trebević popularna i atraktivna destinacija za posjetioce kojih je iz godine u godinu sve više, iskazala se potreba za otvaranjem ambulante, kako bi se efikasno i brzo pružile različite vrste intervencija, saopšteno je iz Centra za promociju civilnog društva.

Opremanje ambulante, te nabavku savremene opreme i terenskog vozila omogućila je EU u sklopu projekta za jačanje malih zajednica i poboljšanje životnog standarda građana u BiH.

Obratiće se šef Delegacije EU Johan Satler, načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović i direktor ambulante „Stari Grad“ Hreša, Tatjana Bekrić.

Opremanje ambulante i osiguranje kvalitetne zdravstvene zaštite svih stanovnika opštine Istočni Stari Grad, kao i brojnih posjetilaca jedne od omiljenih planina, realizovano je u sklopu projekta Evropske unije „EU za lokalne zajednice“, koji sprovodi Centar za promociju civilnog društva sa partnerskom organizacijom „Help“, sa posebnim fokusom na jačanje malih zajednica u BiH.

Otvaranje ambulante najavljeno je u 12.00 časova.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com