Mon. Dec 11, 2023
ћирилица /latinica

Omerović proglasio kraj školske godine; Učenicima i roditeljima na raspolaganju pedagozi i psiholozi

Izvor: Agencije

Ministar obrazovanja Tuzlanskog kantona Ahmed Omerović nakon jutrošnje pucnjave u Lukavcu, gdje je ranjen nastavnik, a za šta je osumnjičen učenik, proglasio je kraj školske godine u svim osnovnim i srednjim školama u ovom kantonu.

– Sačekaćemo da tužilaštvo sprovede istragu, jer u javnosti idu razne inforamcije – naveo je.

Zamolio je sve da sačekaju zvaničnu istragu kada je riječ o pitanju da li je učenik pucao u toku nastave.

Omerović je istakao da su se svi pedagozi i psiholozi u kantonu stavili na raspolaganje učenicima i roditeljima.

Osumnjičeni koji još nema 14 godina ranio je jutros u školi u Lukavcu nastavnika, nakon čega je odbacilo pištolj koji je pronađen i biće predmet vještačenja, rekao je portparol Kantonalnog tužilaštva Tuzla Admir Arnautović.

Naveo je da je pomoćnik direktora i nastavnik engleskog jezika u Osnovnoj školi “Lukavac grad” Nedim Osmanović jutros teško ranjen u prostorijama ove ustanove, te istakao da je osumnjičeni prema njemu ispalio više hitaca od kojih ga je jedan pogodio.

Povrijeđeni Osmanović, sa teškom i po život opasnom ustrelnom povredom vrata, kaže Arnautović, hospitalizovan je u Univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, gdje je u toku operativni zahvat.

Istakao je da je osumnjičena osoba, rođena krajem juna 2009. godine, zadržana u Policijskoj upravi Lukavac.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com