Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Od ponedjeljka jedinstven TAG uređaj za elektronsku naplatu putarine u Srpskoj i FBiH

Izvor: Srna

Građani će od ponedjeljka, 19. juna, moći da koriste jedinstven TAG uređaj za elektronsko plaćanje putarine u Republici Srpskoj i Federaciji BiH, rekao je Srni vršilac dužnosti direktora za tehničke poslove u “Autoputevima Republike Srpske” Slobodan Stanarević.

Stanarević je pojasnio da će troškovi za korisnike ostati isti, te da je riječ o TAG uređajima istog tipa.

-U uređajima će biti instalirana dva računa – jedan će biti namijenjen za registraciju prolaza na dijelu FBiH, a drugi na dijelu Srpske, što će doprinijeti da ne dođe do komplikacija u vezi sa tim ko, kome i koliko duguje, nego će sve biti čisto –  rekao je Stanarević.

On je napomenuo da građani koji već imaju TAG uređaj neće morati kupovati novi, već će na njega instalirati još jedan račun.

Stanarević je rekao da je riječ o početku realizacije projekta koji je dogovoren potpisivanjem Memoranduma između preduzeća “Autoputevi Republike Srpske” i “Autoceste Federacije BiH”, dodajući da je testna faza završena i da je tokom nje sve funkcionisalo kako treba.

-Zamolio bih građane za razumijevanje jer tek kreće realizacija ovog projekta pa se mogu očekivati i određene greške. Nadamo se da će eventualne greške u skorije vrijeme, najdalje do mjesec dana, biti otklonjene”, rekao je Stanarević.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com