Sun. Oct 1, 2023
ћирилица /latinica

Obilježena 31 godina od formiranja mješovitog artiljerijskog diviziona

Izvor: Srna

Nekadašnji pripadnici Mješovitog artiljerijskog diviziona Prve sarajevske brigade Sarajevsko-romanijskog korpusa Vojske Republike Srpske obilježili su 31 godinu od formiranja ove jedinice.

Tim povodom služen je parastos za poginule borce u crkvi Svetog velikomučenika Georgija na Vracama i položeni vijenci kod centralnog krsta na Vojničkom groblju.

Komandant jedinice Dušan Škrba izrazio je zadovoljstvo što se nekadašnji pripadnici ove jedinice tradicionalno okupljaju kako bi se prisjetili saboraca koji su položili živote u temelje Republike Srpske.

U ime opštine Istočno Novo Sarajevo vijenac je položio potpredsjednik Skupštine opštine ove lokalne zajednice Milan Maunaga.

Mješoviti artiljerijski divizion Prve sarajevske brigade brojao je 610 pripadnika koji su tokom Odbrambeno-otadžbinskog rata bili angažovani na svim ratištima Sarajevsko-romanijske regije.

Nakon formiranja Drinskog korpusa Vojske Republike Srpske početkom 1993. godine 210 pripadnika tog diviziona sa borbenom tehnikom upućeno je u novoformirani korpus.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com