Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Obavještenje o izgledu, uređenju i održavanju javnih i privatnih objekata i površina po zonama na području Istočne Ilidže

Izvor: Filter

Odjeljenje za stambeno-komunalne poslove i civilnu zaštitu, Odsjek komunalne policije obavještava vlasnike privatnih parcela kao i građevinskih parcela na području opštine Istočna Ilidža, da su dužni  da urede i održavaju svoje parcele, u skladu sa odredbama Odluke o izgledu, uređenju i održavanju javnih i privatnih objekata i površina po zonama na području opštine Istočna Ilidža, saopšteno je iz Opštine Istočna Ilidža.

Prema odredbama ove Odluke trava treba redovno da se kosi tako da ne bude viša od 30cm; ograde od ukrasne živice moraju se redovno orezivati, tako da živica ne prelazi regulacionu, odnosno graničnu liniju sa javnom površinom i da svojom visinom ne ometa normalno odvijanje saobraćaja; redovno orezivati i kresati stabla tako da grane ne prelaze na javnu površinu i ne ometaju kretanje pješaka i vozila u saobraćaju, rezati stare i suve grane te uklanjati stabla koja ugrožavaju sigurnost ljudi i imovine na javnim površinama; krčiti i uklanjati šikaru i trnje; sakupljati smeće sa travnatih površina, iz grmlja, živica i sl.; građevinski otpad sakupiti i odvesti na deponiju; pokošenu travu (sijeno), sakupljeno lišće, otpatke, grane i sl. mora se odmah ukloniti sa zelene površine.

Kako se navodi u saopštenju, održavanje javnih zelenih i rekreacionih površina i zelenih površina u privatnom vlasništvu se obavlja iz zdravstveno-higijenskih i bezbjedonosnih razloga kao i zbog estetskog izgleda opštine.

U narednom periodu komunalna policija Opštine Istočna Ilidža je najavila da će izvršiti kontrolu poštovanja Odluke o izgledu, uređenju i održavanju javnih i privatnih objekata i površina po zonama na području opštine Istočna Ilidža.

Ukoliko se na licu mjesta ustanovi da se ne postupa u skladu sa navedenom odlukom, izdaće se prekršajni nalog i rješenjem dati rok za izvođenje naložene mjere.

Ako se ne postupi po naloženim mjerama u rješenju ili se izvrši samo djelimično, komunalna policija će izdati prekršajni nalog vlasniku parcele i pristupiti izvršenju rješenja u skladu sa Zakonom o komunalnoj policiji.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com