Sun. Dec 3, 2023
ћирилица /latinica

Nikolina Pokrajac najbolji student na ETF-u

Izvor: Srna

Nikolina Pokrajac, kao najbolji student četvrte godine Elektrotehničkog fakulteta /ETF/ Univerziteta u Istočnom Sarajevu, izjavila je da se upornost i trud, kao i težnja ka stvaranju bolje verzije sebe uvijek isplate, dodajući da stečeno znanje čovjeku niko ne može da oduzme.

Nikolina, čiji je prosjek ocjena devet na studijskom programu Računarstvo i informatika, rekla je da je oduvijek gajila posebnu ljubav prema matematici i informatici, te napominje da to dvoje spaja Elektrotehnički fakultet.

“Odlučila sam se za ovaj fakultet, jer sam čula dobre preporuke, da je kvalitetan plan i program, stručan nastavni kadar i da prate trendove koji postoje u svijetu kada je riječ o izvođenju nastave”, izjavila je Pokrajčeva za Srnu.

Pokrajčeva je završila Treću gimnaziju u Sarajevu, gdje i sada živi, te navodi da je u srednjoj školi razvila posebnu ljubav prema matematici i informatici.

Ranije se bavila sportom, dok je to sada svedeno na rekreativni nivo, a trenutno, kako kaže, najviše vremena provodi u radu na računaru i čitajući knjige.

Govoreći o godinama studiranja na ETF-u u Istočnom Sarajevu, Pokrajčeva je navela da je to za nju predivno iskustvo, kao i da je uz dobru organizaciju moguće sve obaveze pravovremeno završiti i imati društveni život.

Ona smatra da je znanje bitno, da je uvijek na cijeni i da je to najveće bogatstvo koje je pokretač napretka u svijetu.

Ona je dodala da su možda u ranijem periodu Elektrotehnički fakultet prvenstvo studirali muškarci, ali da se taj trend vremenom promijenio zbog razvoja interesovanja i kod djevojaka za ovaj studij.

“Radila sam određene projekte za fakultet, dok su određeni nastali privatno sa željom za dodatnim unapređenjem znanja. Među projektima koji su uglavnom bili izrada aplikacija, izdvojila bih jedan koji u sebi objedinjuje praktičan rad u laboratoriji i proces kodiranja, a to je izrada mini CNC uređaja”, navela je Pokrajčeva.

Ona je napomenula da je ostalo da položi još nekoliko ispita, te izradi diplomski rad, a planira nakon toga upisati master i nastaviti sa stručnim usavršavanjem.

“Možda je još rano da govorim o nekim planovima kada je zaposlenje u pitanju, ali sve mogućnosti su otvorene, od rada na fakultetu do nekih kompanija i slično”, navela je Pokrajčeva.

Prodekan za nastavu na ETF-u Univerziteta u Istočnom Sarajevu Srđan Lale o Nikolini govori sve najbolje, ističući da ona pripada grupi vrijednih studenata koji su uvijek prvi na ispitnim rokovima i redovno završavaju obaveze.

On je dodala da je praksa ETF-a da najbolji studenti, po okončanju studija, budu i zaposleni na fakultetu gdje imaju priliku da, ukoliko žele, grade karijeru.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com