Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Nenad Ćuk imenovan za v.d. direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo

Izvor: Filter

Nakon što je dosadašnji v.d. direktora Doma zdravlja Istočno Sarajevo Nikola Ašanin podnio zahtjev za razrješenje dužnosti zbog odlaska na drugo radno mjesto, Skupština opštine Istočno Novo Sarajevo imenovala je Nenada Ćuka na ovo mjesto.

Ćuk je diplomirani ekonomista, a do danas je obavljao funkciju zamjenika direktora Republičke uprave civilne zaštite.

Podsjećamo, Ašanin je za v.d. direktora Doma zdravlja imenovan 30. decembra prošle godine.

“Jako smo zadovoljni radom Ašanina, iako je kratak period bio tu. Pokrenuo je mnogo toga i dostavio nam jasnu sliku o stanju u Domu zdravlja. Nažalost, situacija je jako teška i Dom zdravlja se ne nalazi u baš zavidnoj poziciji. Zajedno sa opštinom Istočna Ilidža moramo uložiti veliki napor da se ova ustanova finansijski oporavi. Naravno, imamo i druge teme sa Istočnom Ilidžom ali bićete vrlo brzo informisani o svim daljim koracima”, rekao je načelnik opštine Istočno Novo Sarajevo Jovan Katić.

Prije Ašanina direktor Doma zdravlja bio je Dejan Šešelj, a trenutno je u toku sudski postupak u vezi sa njegovom smjenom.

Većinom glasova odbornika Skupštine opštine Istočno Novo Sarajevo Šešelj je smijenjen, nakon što odbornici nisu podržali izvještaj o radu Doma zdravlja, odnosno negativan finansijski izvještaj. Nakon smjene, Šešelj je podnio tužbu i taj postupak još nije okončan.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com