Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Na Palama počeo FIBA turnir u uličnom basketu

Izvor: Srna

Na Palama je danas počeo tradicionalni međunarodni FIBA tri na tri “Lajt kvest” turnir u uličnom basketu na kojem će učestvovati 26 seniorskih ekipa iz Republike Srpske, Federacije BiH, Srbije, Crne Gore, Španije, Bugarske, Rumunije, Poljske, Italije i Češke.
Pobjednik turnira u seniorskoj konkurenciji osvojiće novčanu nagradu od 4.000 KM i put na turnir iz serije Čelendžera u francuski grad Bordo, dok će drugoplasiranoj ekipi pripasti 1.000 KM. Ekipa koja zauzme treće mjesto osvojiće 300 KM.

Organizator turnir je Udruženje građana “Tri puta tri – više od igre”, a jedan od učesnika u organizaciji Aćim Živković kaže da danas igraju omladinske kategorije u kojima nastupaju pioniri, kadeti i juniori, a da će sutra nastupati seniorske ekipe.

Živković je istakao da se turnir u uličnom basketu održava 20. put i da je iz godine u godinu sve bolji.

Jedan od učesnika Nikola Šibalija iz ekipe tri puta tri iz Rogatice u kategoriji pionira i kadeta, nada se dobrom druženju i uspjehu, iako je konkurencija teška.

Osim klasičnog basketa tri na tri, biće organizovano humanitarno takmičenje u šutiranju za tri poena, takmičenje u tri na tri vještinama, revijalni meč, kao i nagrade za publiku.

Generalni pokrovitelj turnira je opština Pale, sponzor je Turistička organizacija grada Istočno Sarajevo, a tehnički sponzor je Studentski centar “Pale”.

Turnir će trajati do nedjelje, 25. juna.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com