Sat. Dec 2, 2023
ћирилица /latinica

Na donatorskoj večeri prikupljeno 2418 KM za mlade muzičare

Izvor: Srna

Na donatorskoj večeri na Sokocu prikupljeno je 2.418 KM za podršku Centru za muzičko obrazovanje /AMIS/ u ovom mjestu, kojem je cilj unapređenje uslova za rad sa talentovanom đacima koji su priredili i koncert.

Profesor gitare u Školi za osnovno muzičko obrazovanje u Istočnom Novom Sarajevu Srđan Subašić, koji vodi ovaj projekat na Sokocu, istakao je da je cilj ove donatorske večeri prikupljanje sredstava za opremanje prostorija, priključak vode, utopljavanje i proširenje fonda instrumenata.

„Ono što je najvažnije, imamo talentovanih đaka, dolaze, žele da uče i da zato imamo rezultate, što se već i pokazalo“, izjavio je Subašić novinarima.

Subašić je zahvalio svima koji su dali doprinos i podržali dalji rad Centra za muzičko obrazovanje, a mlade sa područja Sokoca pozvao da se prijave za upis u septembru u Centar za muzičko obrazovanje.

On je naveo da je učenik Filip Knežević sa Sokoca u disciplini gitara osvojio prvu nagradu u svojoj kategoriji na Internacionalnom festivalu muzike „Primavera“ u Bijeljini, što je istorijski rezultat za opštinu Sokolac.

Knežević, koji ima osam godina i učenik je trećeg razreda Osnovne škole „Sokolac“, izjavio je da gitaru svira tri godine i da je izvodeći „Etidu u E-molu“ i „Moderato“ osvojio prvo mjesto na festivalu „Primavera“.

Ovaj mladi gitarista voli klasičnu muziku i poziva svoje vršnjake da se upišu u Centar za muzičko obrazovanje na Sokocu.©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com