Thu. Dec 7, 2023
ћирилица /latinica

Na Brusu otvorena ambulanta

Izvor: Srna

Odjeljenje ambulante porodične medicine “Stari grad” sa Hreše, u čije opremanje je uloženo 100.000 KM, otvoreno je danas na Trebeviću.

Opremanje je finansirala EU, a uz opremu dodijeljeno je i jedno terensko vozilo.

Direktor Ambulante porodične medicine “Stari grad” sa Hreše Tatjana Brkić rekla je da će u prvo vrijeme odjeljenje ambulante na Trebeviću raditi samo vikendom.

“Ovdje je najveća frekvencija turista vikendom, tako da je najprihvatljivija ideja da jedan tim kojeg će činiti ljekar, medicinska sestra i vozač, ovdje bude prisutan vikendom”, rekla je Brkićeva i dodala da je oprema kvalitetna.

Ona je istakla da je razruđenost opštine Istočni Stari Grad velika i da je otvaranje ovog odjeljenja veliko olakšanje.

“Nekako smo uspijevali da odgovorimo izazovima, ali u otežanim okolnostima”, rekla je Brkićeva novinarima.

Načelnik opštine Istočni Stari Grad Bojo Gašanović izrazio je zadovoljstvo opremanjem odjeljenja porodične medicine.

“Mi smo izrazito nerazvijena opština i za nas ovo mnogo znači. Borimo se svaki dan da projekte realizujemo i u ovo vrijeme ekonomske krize”, rekao je Gašanović.

Šef Delegacije EU Johan Satler istako je da je EU najlojalini prijatlje BiH i da pomoć na malim projektima, poput opreme koja je donirana, stanovništvu znači mnogo.

“Stanovnici su ranije morali da putuju više od pola sata do zdravstvene ustanove, a ovim će se to promiejniti. Obezbijedili smo i vozilo koje će pomoći potrebe ambulante”, rekao je Satler i zahvalio načelniku opštine za pruženu pomoći pri realizaciji projekta.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com