Mon. Dec 4, 2023
ћирилица /latinica

Najbolja poslovna ideja Borisa Tešanovića

Izvor: Srna

Poslovna ideja Borisa Tešanovića, zasada i uzgoja lješnika, izabrana je kao najbolja u okviru Akcelerator programa Razvojne agencije Republike Srpske, koji je tokom maja i juna održan u Istočnom Sarajevu, za šta mu je dodijeljeno 5. 000 KM za pokretanje biznisa.

Tešanović je naveo da su vještine stečene kroz ovaj program značajne, što mu je omogućilo da na jesen krene sa prvom sadnjom.

– A onda kroz sljedeće godine podizanje rasadnika mladih sadnica, pa prodaja lješnika – rekao je Tešanović novinarima u Istočnom Sarajevu.

Direktor Razvojne agencije Republike Srpske Marinko Đukić, istakao je da su kroz Akcelerator program organizovana predavanja za inovativne početnike u poslu koji su prošli sve potrebne obuke, kako bi bili sposobni da ostvare svoju poslovnu ideju.

– Ovdje smo dodijelili četiri finansijske nagrade od 1.500 do 5.000 KM i jednu nefinansijsku iako se ona plaća 1.200 KM, koju je dodijelio Ekonomski fakultet na Palama – naveo je Đukić i dodao da je sredstva za nagrade obezbijedio grad Istočno Sarajevo.

Stefan Lakić, koji je za svoju poslovnu ideju „Mister kofer“ dobio drugu nagradu, naglasio je da mu je kroz obuku najviše pomogao segment pisanja biznis plana.

– To je turistička platforma za pronalazak ugostiteljskih objekata i smještaja. Već je urađena veb-stranica i mobilna aplikacija, a u narednom periodu planiram promociju na društvenim mrežama i partnere za prodaju u drugim zemljama, gdje će oni uspjeti da nam donesu korisnike – rekao je Lakić.

Katarina Stojčević iz Istočnog Sarajeva, planira otvoriti apoteku koja će se baviti proizvodnjom personalizovane biljne kozmetike, u zavisnosti od tipova kože i oboljenja.

Ona ističe da joj je Akcelerator program značio mnogo, s obzirom na to da je nova u svijetu preduzetništva.

Akceletator program Razvojne agencije Republike Srpske, namijenjen je početnicima u poslovanju, čije su poslovne ideje zasnovane na inovaciji, znanju i novim tehnologijama, a tokom dva mjeseca u Istočnom Sarajevu, osam kandiata je prošlo intenzivni edukativno-savjetodavni program podrške.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com