Sun. Oct 1, 2023
ћирилица /latinica

Karić novi direktor DKPT-a, Todorović Instituta za standardizaciju

Izvor: Srna

Savjet ministara imenovao je Enesa Karića za direktora Direkcije za koordinaciju policijskih tijela BiH, nakon što je sa te funkcije razriješio Mirsada Vilića zbog sticanja uslova za penziju.

Rješenje o imenovanju stupa na snagu danom donošenja, a primjenjivaće se dan nakon objavljivanja u Službenom glasniku BiH.

Na poziciju zamjenika direktora Granične policije BiH imenovan je Ensad Korman, a sa te dužnosti razriješen je Fahrudin Halač, saopšteno je iz Savjeta ministara.

Za direktora Instituta za standardizaciju BiH imenovam je Aleksandar Todorović, a sa te dužnosti razriješen je Aleksandar Cincar zbog isteka mandata.

Sva trojica novoimenovanih bili su najbolje rangirani kandidati.

S obzirom na to da su u toku konkursne procedure, Savjet ministara imenovao je Milicu Ristović Krstić za vršioca dužnosti direktora Instituta za metrologiju BiH i Natašu Grubišu za vršioca dužnosti direktora Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH.

One će nastaviti rad u kontinuitetu do završetka konkursne procedure, a najduže u periodu od tri mjeseca.

Za vršioca dužnosti zamjenika direktora Agencije za identifikacione dokumente, evidenciju i razmjenu podataka BiH imenovan je Petar Biličar, počevši od 2. juna do završetka konkursne procedure, a najduže na mandatni period od tri mjeseca.


©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com