Sun. Dec 3, 2023
ћирилица /latinica

Završeno uređenje spomenika u Žepi

Izvor: Filter

Zvršeno je uređenje spomenika u Žepi, saopšteno je iz Boračke organizacije Pale.

Uređenje je napravljeno prema idejnom rješenju arhitekte iz Han Pijeska Ane Borkovac, kojoj se iz ove organizacije zahvaljuju, jer je sve vrijeme vršila i nadzor nad radovima.

Kako navode u saopštenju, nakon izvršenog dogovora sa članovima porodica poginulih boraca o uređenju spomenika, i nakon što su Opštine Pale, Han Pijesak i Istočni Stari Grad pristali da ravnopravno učestvuju, i dobijenih 10.000 KM od Vlade Republike Srpske, uređenje je započeto čim su vremenske prilike dozvolile.

Boračka organizacija Pale se zahvaljuje na podršci za uređenje spomenika Vladi Republike Srpske i premijeru Radovanu Viškoviću, Opštini Han Pijesak i načelniku Slobodanu Đuriću koji je prihvatio da ova organizacija bude saradnik u realizaciji, Opštinama Pale i Istočni Stari Grad sa načelnicima Boškom Jugovićem i Bojom Gašanovićem.

Svake godine pripadnici Vatrogasne čete iz Han Pijeska uređuju spomenike prije održavanja pomena.

“Osim njima zahvalnost dugujemo i zaposlenima u Šumskom gazdinstvu “Visočnik” koji daju svoj doprinos u uređenju”, poručili su iz Boračke organizacije Pale.

Pomen za poginule borce u Žepi biće upriličen u nedjelju 04. juna sa početkom u 11.00 časova.

Polazak autobusa iz Pala je u 8.00 časova.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com