Mon. Jul 15, 2024
ћирилица /latinica

ETF domaćin dvije konferencije

Foto: Grad Istočno Sarajevo

Izvor: Srna

Elektrotehnički fakultet Univerziteta u Istočnom Sarajevu biće domaćin dvije konferencije, od kojih je jedna međunarodna, u okviru kojih će od danas do četvrtka, 8. juna, biti održana brojna predavanja, tutorijali, okrugli stolovi i sjednice iz 16 oblasti inženjerstva.

Zvanično otvaranje 67. konferencije “Etran 2023” i 10. međunarodne konferencije “IcEtran 2023” biće održano na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Istočnom Sarajevu, najavljeno je iz ove visokoobrazovne ustanove.

Društvo “Etran” je najstarije, najveće i najprestižnije profesionalno udruženje Srbije u oblasti elektrotehničkog inženjerstva i komplementarnih oblasti, a od 1955. godine organizuje nacionalne konferencije, koje su privlačile istraživače iz bivše Jugoslavije i regiona.

Od 2014. godine, “Etran” je počeo seriju međunarodnih konferencija “IcETRAN” koje se organizuju istovremeno sa nacionalnim konferencijama Etran.

Zvanični jezik “Icetran” je engleski, a konferencije “Etran” srpski, i obje konferencije uključuju pozivna predavanja, tutorijale, okrugle stolove i sjednice u okviru 16 oblasti inženjerstva, koje njeguju sekcije ovog društva.

Konferencije će svečano biti otvorena u 17.00 časova u Amfiteatru “Prof dr Veljko Vuletić”, .

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com