Sun. Dec 3, 2023
ћирилица /latinica

Djeca sa Kosmeta danas na izletu u Knežini

Izvor: Srna

Za 46 djece i njihova četiri nastavnika koji su doputovali na Sokolac iz Parteša i Pasjana sa Kosova i Metohije danas je organizovan izlet u Knežinu sa sportskim sadržajima, gdje će posjetiti Manastir Presvete Bogorodice, izjavio je Srni načelnik Sokoca Milovan Bjelica.

Bjelica je rekao da će djeca, koja su sinoć doputovala, danas biti gosti i Udruženja sportskih ribolovaca „Bioštica“, koji će ih na istoimenoj rijeci učiti vještini i uživanju u sportskom ribolovu.

On je podsjetio da će djeca uzrasta 10 do 15 godina boraviti u porodicama svojih vršnjaka do nedjelje, 2. jula, u okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“.

Djeca sa Kosova i Metohije tokom boravka na Sokocu prisustvovaće i prijemu kod načelnika opštine, liturgiji u Crkvi Svetog proroka Ilije, istorijskom času na „Malom Zejtinliku“, nizu sportskih i kulturnih aktivnosti, a posjetiće i Manastir Romanijska Sokolica i Planinarski dom „Crvene stijene“ na Ravnoj Romaniji.

Sokočanka Snježana Jolović će narednih dana u svojoj kući nastojati da uljepša dane gostima – Urošu, Filipu i Novaku sa Kosova i Metohije, izražavajući nadu da će njeni sinovi Andrej i Matej kroz igru i druženje steći prijatelje.

Jolovićeva je istakla da dobri ljudi mogu ugostiti mališane sa Kosova i Metohije i pružiti im ono čime svi raspolažu – pažnju, mir i prijatan dan u igri, druženju, slobodi kretanja.

U okviru projekta „Spojimo djecu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ od 2012. godine u 37 lokalnih zajednica u Srpskoj boravilo je više od 6.000 srpske djece u pratnji oko 550 prosvjetnih radnika.

©citajfilter.com 2019-2023 * Osnivač i izdavač: Centar media d.o.o. * Glavni i odgovorni urednik: Mira Kostović * Kontakt: citajfilter@gmail.com